Header AD

Ads

Shihan Story

Παναγοηλιόπουλος Νικόλαος


Sort Biography of Shihan Nikolaos Panagoiliopoulos


Shihan Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος


Ο Shihan Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος γεννήθηκε το 1961 και κατάγεται από την ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου, την Σπάρτη, έχει δύο υπέροχους γιους τον Αντώνη και τον Κωνσταντίνο για τους οποίους είναι πολύ περήφανος και ευτυχισμένος.
Sempai Αντώνης


O Sempai Αντώνης Παναγοηλιόπουλος αυτή την στιγμή είναι μαύρη ζώνη 1st Dan στο International
Kyokushin-Kan, παρακολουθεί τον πατέρα του σε όλα τα δρώμενα και στον ελεύθερο χρόνο του προβαίνει σε συχνές προπονήσεις με τον πατέρα του για προσωπικές του γνώσεις.
Sensei Κωνσταντίνος

Ο Sensei Κωνσταντίνος Παναγοηλιόπουλος είναι επίσης αυτή την στιγμή μαύρη ζώνη 2nd Dan στο International Kyokushin-Kan, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του σε σχεδόν καθημερινές προπονήσεις, έχει αναλάβει και ηγείται δύο προπονήσεις καθημερινά και μεταδίδει τις γνώσεις του σε νέους και προχωρημένους αθλητές/τριες στο full contact Kyokushin-Kan και στο Shinken Shobu K-1 Rules.Η ενασχολία του Shihan Νικολάου Παναγοηλιόπουλου με τις μαχητικές τέχνες ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 12 ετών, στην Ελλάδα όπου και περιπλανήθηκε σε διάφορες σχολές και με διάφορους εκπαιδευτές (αμφιλεγόμενης γνησιότητας δασκάλους), αν και μαθητής και όχι με αρκετή εμπειρία ώστε να μπορέσει να διαλέξει ποιος είναι ο σωστός δρόμος και ποια είναι η σωστή τεχνοτροπία, όπου και να γυμναζόταν, μέσα του πάντα ένιωθε ένα μεγάλο κενό, (διότι εκείνες τις εποχές δεν υπήρχαν και τα κατάλληλα εργαλεία ενημέρωσης γύρω από τις μαχητικές τέχνες.

Μετά από τέσσερα χρόνια το κενό αυτό που είχε μέσα του, ήρθε να καταρριφθεί, όταν εντελώς ένα τυχαίο γεγονός τον έκανε να γνωρίσει έναν άνθρωπο, τον Ζησόπουλο Κωνσταντίνο, τότε πλέον ο σημερινός Shihan ένιωσε πραγματικά ότι αντίκρισε έναν πραγματικό Sensei (δάσκαλο).Την εποχή εκείνη ο τότε μαθητής Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος γυμναζόταν με τον Sensei Ζησόπουλο Κωνσταντίνο και τον ενέπνευσε στα μυστικά του Kyokushin-Kan ( στην τεχνοτροπία full contact).


Ο Sensei Ζησόπουλος - μαύρη ζώνη 3rd Dan- στο Kyokushinkai Kan, μόλις είχε βρεθεί στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη όπου είχε διδαχθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του full contact karate (kyokushinkai kan) όπως τον Soshu Shigeru Oyama.


Εκείνη την εποχή ο Mas Oyama είχε στείλει τον master Tadashi Nakamura στην Νέα Υόρκη μαζί με τον Soshu Shigeru Oyama για να αναπτύξουν το kyokushinkai kan.Tadashi Nakamura
Soshu Shingeru Oyama
 Ο Sensei Ζησόπουλος βρέθηκε την κατάλληλη εποχή και στιγμή και διδάχθηκε με τους μεγαλύτερους master του κόσμου. Ο τότε μαθητής Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος άρχισε να εμπνέεται από τον δάσκαλό του και να τον ακούει συχνά να του αναφέρει με δέος για το τι πραγματικά γίνεται πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας στις μαχητικές τέχνες.


Ο τότε 16χρονος μαθητής Παναγοηλιόπουλος Νικόλαος μέσα του ένιωσε να τον άγγιξε ένα αόρατο πνεύμα και ένιωσε ότι αυτός είναι ο δρόμος ο δικός του και αποφάσισε να τον                                                       κατακτήσει όσο ψηλά κι αν ήταν η κορυφή του βουνού, απλά δεν ήξερε πόσο δύσκολος θα ήταν αυτός ο δρόμος αν ήθελες να τον ακολουθήσεις σωστά με εντιμότητα, σοβαρότητα και ήθος.

Από την αρχή ο τότε μαθητής Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του να ακολουθήσει το δύσκολο μονοπάτι για την κατάκτηση της κορυφής πηγαίνοντας πάντα μπροστά και όχι από τις πλαγιές.

Ο Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος καθημερινά με μεγάλη αυταπάρνηση από αυτά που έκαναν οι νέοι στην εποχή εκείνη της ηλικίας του, είχε επιδωθεί να γυμνάζεται καθημερινά περισσότερο από ότι ένας φυσιολογικός νέος χωρίς να υπάρχει κανένα διάλειμμα, ύστερα μετά από μερικά χρόνια έγινε ο πρώτος μαθητής στα dojo του Sensei Ζησόπουλου Κωνσταντίνου, είχε αναλάβει την ευθύνη του dojo, τις όλες διαδικαστικές λειτουργίες καθώς επίσης και να προπονεί τα juniors και τους αρχάριους μαθητές και αργά το βράδυ καθημερινά συμμετείχε στη δύωρη σκληρή προπόνηση που πάντοτε ήταν εξοντωτική, ο Sensei Ζησόπουλος Κωνσταντίνος είχε την δική του προπονητική φιλοσοφία εκείνη την εποχή, σχεδόν καθημερινά οι προπονήσεις ξεπερνούσαν τα όριά μας, τότε κατάλαβα αυτό που μας έλεγε ότι τα παγκόσμια πρωταθλήματα αλλονών οργανώσεων είναι απλές καθημερινές προπονήσεις δικές μας.Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος

Ο Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος ένιωθε ότι το μόνο ευχάριστο γα εκείνον, εκείνη την εποχή ήταν ότι οι φίλοι του αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στο στιβαρό προπονητικό δρόμο και την φιλοσοφία του Kyokushinkan, φυσικά στην μεγάλη διαδρομή κάποιοι εγκατέλειψαν για διάφορους λόγους, πολλοί λίγοι παρέμειναν και τον ακολουθούν ως και σήμερα είτε προπονητικά είτε σε προσωπικό φιλικό επίπεδο και κάποιοι άλλοι αδυνάτισε η μνήμη τους και ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο.

Σύντομα ο Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος ετοιμάζει την έντυπη βιβλιογραφία του, και θα εκτεθεί στο κοινό με περισσότερες λεπτομέρειες για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Μια σημαντική χρονιά το 1981 ο τότε δάσκαλος του Sensei Ζησόπουλος Κωνσταντίνος αποφάσισε να κλείσει το dojo του στην Αθήνα και να αποχωρήσει για την προσωπική του πατρίδα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Sensei Ζησόπουλος ενημέρωσε σε προσωπικό επίπεδο ότι για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους αναγκάστηκε με λύπη να κλείσει το dojo.

Ο τότε νέος και μικρός μαθητής, εκτός από το γεγονός που του ανέφερε ο δάσκαλός του, διαπίστωσε στα μάτια του δασκάλου του, μια μικρή πικρία, σχεδόν από όλους εμάς, προσπάθησε να μεταπείσει τον δάσκαλό του να μείνει αλλά ήταν αδύνατον διότι οι αποφάσεις που είχε πάρει ο δάσκαλός του ήταν πλέον αποφασισμένες.

Ο τότε 20χρονος μαθητής Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος, ένιωσε να γκρεμίζονται τα όνειρά του και να φεύγει η γη κάτω απ' τα πόδια του, τα νέα που του είχε αναφέρει ο δάσκαλός του δεν ήταν και πολύ ευχάριστα για κανέναν λόγο και για κανέναν από εμάς.

Με πικρία ο Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος άρχισε να δουλεύει από μόνος του, με όσα του είχε διδάξει ο δάσκαλός του, ίσως να ήταν το μόνο που του είχε απομείνει και τον έκανε ευτυχισμένο να προσπαθεί να τελειοποιήσει όλα όσα είχε διδαχθεί.

Όλοι οι συναθλητές συνέχεια καλούσαν τον Νικόλαο Παναγοηλιόπουλο, να γυμναστούν μαζί σε διάφορα γυμναστήρια, γιατί ένιωθαν ότι δεν πρέπει να αφήσουν στον αέρα τις προσπάθειες τις οποίες είχαμε ξεκινήσει όλα αυτά τα χρόνια, προπονητικά τουλάχιστον.

Όμως η μοίρα του Νικολάου Παναγοηλιόπουλου δεν τον εγκατέλειψε, ίσως τυχαία στον δρόμο του βρήκε επικοινωνία με τους μεγάλους masters Παγκοσμίως, master Tadashi Nakamura, Soshu Shigeru Oyama, Saiko Shihan Yoko Oyama, Saiko Shihan Miyuki Miura και τότε ήταν ένα γκρουπ.

Saiko Shihan Miyuki Miura
Tadashi Nakamura
Soshu Shigeru Oyama
Saiko Shihan Yoko Oyama
Shihan Story Shihan Story Reviewed by Fyli News on Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Post AD